Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Savanyú
(468 db)

Fetás zöldsaláta

A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a ... tovább

Flamand marhasült

A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát ... tovább

Fokhagymás szashimi

A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. ... tovább

Friss vegyes vágott

Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt ... tovább

Frissítő, csípős csirkeleves, másnapra is jó

A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább

Füstölt halas mártogatós

A makrélát lebőrözzük és a szálkáit eltávolítjuk, majd húsát villával összetörjük, habosra keverjük a krémsajttal, a sóval, borssal és a fél citrom levével. Jól behűtve, a másik fél citromból vágott gerezdekkel ... tovább

Fűszeres cukkini

A vékonyan felkarikázott cukkinit és paprikát üvegbe rétegezzük. A megtisztított tormát felkarikázom és közészórom. A léhez 4 deci vízbe beledobom a fűszereket és felforralom, végül hozzáöntöm az ecetet és ha újraforrt, a ... tovább

Fűszeres, párolt cékla

A céklát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony csíkokra (használjunk gumikesztyűt). A hagymát vágjuk félfőre és a felhevített zsíron pirítsuk meg, Adjuk hozzá a céklát, a finomra vagdalt fokhagymát és a fűszereket. Csorgassuk bele a ... tovább

Galambbegy saláta

Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a ... tovább

Galambbegyes saláta

A zöldfűszereket finomra vágjuk, majd az olajjal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, sóval és borssal ízesítve öntetté keverjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Vékonyan félkarikára szeljük. A retket ... tovább