| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db csillagánizs | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál római kömény | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 evőkanál libazsír | 897 | 0.5 | 99 | 0 | 0 | 107 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1.2 kg cékla | 31 | 1.3 | 0.1 | 5.9 | 2.5 | 0 |
| 3 evőkanál vörösborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A céklát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony csíkokra (használjunk gumikesztyűt). A hagymát vágjuk félfőre és a felhevített zsíron pirítsuk meg, Adjuk hozzá a céklát, a finomra vagdalt fokhagymát és a fűszereket. Csorgassuk bele a mézet és a borecetet. Fedő alatt pároljuk félkészre, majd a fedőt levéve süssük el a levét, de a cékla maradjon enyhén roppanós.