Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt fehér káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a babérlevelet és fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk. Ha elkészült, borecettel ízesítjük.
Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)