Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Olajsütő
(127 db)

Káposztás lángos

A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral ... tovább

Kapris-citromos sertésborda

A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára ... tovább

Karikaburgonya

A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük. A felesleges olajat ... tovább

Kelropogós

A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. ... tovább

Kelt csöröge fánk

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3 deka vaj kivételével, a hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék vajat megolvasztjuk és ecsettel megkenjük a tészta tetejét, majd félbehajtjuk. Kissé ... tovább

Kókuszos csirke csokoládémártással

A cukrot a felhevített olajban megbarnítjuk, rászórjuk a kakaót és a többi hozzávalót hozzáadva, folyamatosan kevergetve, simára forraljuk. Ha nem lenne elég sima, botmixerrel keverjük át. ... tovább

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a ... tovább

Kreol harcsa rákmártással

A harcsafiléket tálba rakjuk és az íróval leöntjük. Fóliával lefedve, egy éjszakára, hűtőbe tesszük. A kétféle lisztet két evőkanál kreol halfűszerkeverékkel összeforgatjuk. A lecsepegtetett halfiléket a lisztkeverékbe ... tovább

Laboreci káposztás lángos

A felforrósított zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd, a rövidebb szálakra vágott, savanyúkáposztát hozzákeverve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk és öt részre ... tovább

Lángos

3 deci langyos vízben feloldjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Ha felfutott, összedagasztjuk a sóval átszitált liszttel. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd a tésztát olajjal körbekenjük és ... tovább