A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük ... tovább
A lisztet összekeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a tehéntúróval, a vajjal, a tojássárgájákkal, a sóval, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Lisztezett gyúródeszkán 1.5 cm vastagra kinyújtjuk és egy közepes nagyságú ... tovább
A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és ... tovább
A gondosan megtisztított, kimosott vesét vékony szeletekre vágjuk, majd a szalonna kisütött zsírján pár percig pirítjuk. Közben a szikkadt zsemléket tejben megáztatjuk. Majd jól kicsavarva, a fűszerekkel, a tojások sárgájával, a ... tovább
1 dl tejet elkeverünk a szétmorzsolt élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, majd simára keverjük 1 evőkanálnyi liszttel és felfuttatjuk. Közben a lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük a felfutott ... tovább
A burgonyát, lehetőleg egyforma, kis tojásnyi darabokat választva, sóval, babérlevéllel ízesített vízben, félpuhára főzzük. A baconszeleteket, akkorára vágjuk, hogy egy-egy burgonyát körbe tekerhessünk. A baconra zsályalevelet ... tovább