Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(364 db)

Patisszonkosár

A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony ... tovább

Pelmenyi

A húsféléket kétszer megdaráljuk, majd jól átgyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. A lisztet szitáljuk össze egy kávéskanál sóval és gyúrjuk ... tovább

Pestós-túrós ravioli

A lisztet összeszitáljuk a sóval és a tojásokat a közepébe ütve rugalmas tésztává gyúrjuk. Olajjal vékonyan bekenjük, majd letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A darált sonkát az áttört ... tovább

Pikáns tarjatekercs

A kivert tarjaszeleteket megsózzuk és megborsozzuk, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk és uborkagyalun felszeleteljük, az uborkával együtt. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát rátesszük a ... tovább

Pirog tojáskrémmel töltve

A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább

Pityu bácsi sajtosa

Az élesztőt tejben megfuttatjuk, aztán összekeverjük a liszttel, a sóval és az olajjal. Jól összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk és meleg helyen kelni hagyjuk. Közben a margarint 3 tojássárgájával kikeverjük. Ezt kenjük a 4 téglalap ... tovább

Prágai sonkatekercs

A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A ... tovább

Puncstorta

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, ... tovább

Rácsos linzertorta

A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A ... tovább

Ranchero reggeli

A serpenyőben pár csepp olajat hevítünk és beleteszünk egy tortillát, ráterítünk egy szelet sajtot, majd befedjük egy másik szelet tortillával. Mindkét oldalát barnára sütjük és meleg tányérra tesszük. Két tojásonként ... tovább