Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Diós-zabpelyhes cookie

Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább

Diótorta

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább

Díszítő cukormáz mézeskalácshoz

A tojásfehérjét a porcukorral jól elkeverjük, de ne verjük habbá. A tojás méretétől függően, több cukor is szükséges lehet. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. A felhasználás szerint ételszínezékkel, kakaóporral, cékla- ill. ... tovább

Duplabarackos rétes

A gyümölcsöket kimagozzuk és héjukat eltávolítjuk, majd darabokra vagdaljuk. Összeforgatjuk a porcukorral a narancslikőrrel és a citromlével. A mazsolát és a durvára vágott fenyőmagot a rumba beáztatjuk. Legalább egy órát hagyjuk ... tovább

Egérke

A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább

Egres pite

A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább

Egyszerű csokoládétorta

A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább

Egyszerű gyümölcskenyér

Az aszalt gyümölcsöket és a diót vágjuk apróra, majd egy evőkanálnyi liszttel forgassuk össze. A többi lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral szitáljuk át. Keverjük habosra a tejfölt a tojásokkal és forgassuk bele a ... tovább

Eperflip

Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk, ízlés szerint porcukorral ízesítjük és egyszer felforraljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A joghurtot a tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük a ... tovább