Kijevi jércemell tárkonnyal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
jércemell |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1/2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 evőkanál
tárkony |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajat a fehérborssal, az apróra vágott tárkonnyal, a fél citrom levével és héjával kikeverjük, majd téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. A mélyhűtőből kivett fűszervajat 4 kisebb téglalapra vágjuk és a felszúrt húsokba dugjuk. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, majd a húsokat besózzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír. 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Rizibizivel vagy burgonyapürével és párolt zöldséggel ajánlom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)