Kijevi jércemell tárkonnyal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vajat a fehérborssal, az apróra vágott tárkonnyal, a fél citrom levével és héjával kikeverjük, majd téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. A mélyhűtőből kivett fűszervajat 4 kisebb téglalapra vágjuk és a felszúrt húsokba dugjuk. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, majd a húsokat besózzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír. 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk. Rizibizivel vagy burgonyapürével és párolt zöldséggel ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||