Kijevi jércemell tárkonnyal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db jércemell ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1/2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a fehérborssal, az apróra vágott tárkonnyal, a fél citrom levével és héjával kikeverjük, majd téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. A mélyhűtőből kivett fűszervajat 4 kisebb téglalapra vágjuk és a felszúrt húsokba dugjuk. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, majd a húsokat besózzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír. 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Rizibizivel vagy burgonyapürével és párolt zöldséggel ajánlom.