Epres túrós lepény
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
80 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
75 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
25 dkg
margarin (70% zsírtartalmú) |
294 |
2.6 |
30 |
3 |
0 |
109 |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 evőkanál
háztartási keksz |
414 |
9.8 |
6.8 |
78 |
3.3 |
0 |
3 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A túró harmadát összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel, majd kettéosztva fél órát pihentetjük. Az egyik cipót tepsi méretűre kinyújtjuk és kekszmorzsával meghintjük. A maradék túrót simára keverjük 3 tojás sárgájával, a cukorral és óvatosan beleforgatjuk a megmosott , szükség szerint feldarabolt epret. Befedjük a másik lappal, tetejét megkenjük tojással, villával megszúrkáljuk és előmelegített, 175 fokos sütőben, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kihűlés után szeleteljük, ízlés szerint meghintve porcukorral tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)