Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos, boros spagetti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Rakott, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
5 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
4 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
15 dkg angolszalonna 488 16.8 46.5 0 0 80
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron kiolvasztjuk a kis kockára vágott szalonnát. Fűszerezzük, majd felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, végül belekeverjük a tojást és a sajtokat. Időközben al dentére főzzük a spagettit, lecsepegtetve összeforgatjuk a mártással. Vajjal kikent tepsibe terítjük és a tetejét tejföllel bevonjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük.
Zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)