Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás csusza

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
15 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a zúzott fokhagymát és az apróra metélt gombát. Zsírjára sütjük, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babért és a rozmaringot. A vörösborral felöntve rövid lére visszaforraljuk. Közben a csuszatésztát sós vízben fogkeményre főzzük, jól lecsepegtetjük. A tészta harmadát tűzálló tálba terítjük, a babérleveleket kidobjuk és bevonjuk a gombamártás felével, megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Ismét egyharmad tészta, gombamártás és sajt következik. A tetejére kerülő tésztát meghintjük a maradék sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük amíg a sajt ráolvad. Rövid pihentetés után tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)