Gombás csusza (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
15 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a zúzott fokhagymát és az apróra metélt gombát. Zsírjára sütjük, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babért és a rozmaringot. A vörösborral felöntve rövid lére visszaforraljuk. Közben a csuszatésztát sós vízben fogkeményre főzzük, jól lecsepegtetjük. A tészta harmadát tűzálló tálba terítjük, a babérleveleket kidobjuk és bevonjuk a gombamártás felével, megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Ismét egyharmad tészta, gombamártás és sajt következik. A tetejére kerülő tésztát meghintjük a maradék sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük amíg a sajt ráolvad. Rövid pihentetés után tálaljuk.