Banános-pekándiós torta karamellöntettel
Hozzávalók
Banános-pekándiós torta karamellöntettel
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
3 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
3 db
banán |
105 |
1.3 |
0.1 |
24.2 |
2 |
0 |
8 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
25 dkg
pekán dió |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
keksz (édes) |
449 |
8.2 |
11 |
78.8 |
3.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Karamell öntet
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
4 dl
sűrített tej |
282 |
19.4 |
21.6 |
2.2 |
0 |
78 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Banános-pekándiós torta karamellöntettel
A banoffee pite
150g / 5 oz emésztési keksz, zúzott
230g/8oz pekándió, felezett
75g/3oz vaj, olvasztott
3 nagy banán, apróra vágott
250ml/10 ½ oz tejszín, tejszínhab puhára csúcsok formája, amikor a habverő eltávolítása
kakaópor, a porzás
A megmaradt pekándió fölött egy kör alakú elrendezése és a port, kakaóporral.
Karamell öntet
A karamell, helyét a vajat és a cukrot egy teflon serpenyőben alacsony lángon, kevergetve, amíg a vaj megolvad és a cukor feloldódik.
Adjuk hozzá a sűrített tejet, és lassan forraljuk fel folyamatos keverés mellett, hogy a karamell. Amint a keverék besűrűsödik, és kezd szaga karamell, vegye le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)