Banános-pekándiós torta karamellöntettel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Banános-pekándiós torta karamellöntettel
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
25 dkg pekán dió 0 ? ? ? ? ?
15 dkg keksz (édes) 449 8.2 11 78.8 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Karamell öntet
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
4 dl sűrített tej 282 19.4 21.6 2.2 0 78
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Banános-pekándiós torta karamellöntettel


A banoffee pite

150g / 5 oz emésztési keksz, zúzott

230g/8oz pekándió, felezett

75g/3oz vaj, olvasztott

3 nagy banán, apróra vágott

250ml/10 ½ oz tejszín, tejszínhab puhára csúcsok formája, amikor a habverő eltávolítása

kakaópor, a porzás





A megmaradt pekándió fölött egy kör alakú elrendezése és a port, kakaóporral.


Karamell öntet

A karamell, helyét a vajat és a cukrot egy teflon serpenyőben alacsony lángon, kevergetve, amíg a vaj megolvad és a cukor feloldódik.

Adjuk hozzá a sűrített tejet, és lassan forraljuk fel folyamatos keverés mellett, hogy a karamell. Amint a keverék besűrűsödik, és kezd szaga karamell, vegye le a tűzről és hagyjuk kihűlni.