Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kecsketúróval töltött, baconba tekert füge

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Bálint nap, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

Kecsketúróval töltött, baconba tekert füge
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint kesudió ? ? ? ? ? ?
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg kecsketúró 0 ? ? ? ? ?
4 db füge 64 0 0.3 15.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mézes-narancsos balzsamszósz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 liter narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
5 dl balzsamecet ? ? ? ? ? ?
2,5 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kecsketúróval töltött, baconba tekert füge
Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem kesudióval meghintjük, fogpiszkálóval megtűzzük és 220 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük. Előmelegített tányérra tálaljuk, durvára vágott kesudióval meghintve és mézes balzsamszósszal megcsepegtetve.

Mézes-narancsos balzsamszósz
A narancsot gondosan megmossuk és a sárga héját lereszeljük. A levét kicsavarjuk és széles lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat és a dobozos narancslevet, persze használhatunk frissen csavartat is. Lassú tűzön kb. a negyedére beforraljuk. Ekkor hozzákeverjük a mézet és a balzsamecetet, persze nem kell a legdrágább modenai fajtát használnunk. Tovább forralva, néha megkeverve fél liternyire forraljuk be. Nagy lángon erősen habzik, vigyázzunk, ne fusson ki. Kissé hűlni hagyjuk, majd leszűrve üvegbe töltjük. Három-négy hónapig eláll.
Sajtokhoz, sült, sós-édes gyümölcsökhöz ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)