Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Puncstorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Gabonafélék, Tojás
Hozzávalók

Puncstorta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg baracklekvár ? ? ? ? ? ?
5 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Puncsszirup
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál málnaszörp 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál meggy szörp 0 ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cukormáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
kevés rum aroma 0 ? ? ? ? ?
20 dkg kockacukor 0 ? ? ? ? ?
igény szerint ételszinezék 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Puncstorta
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, liszttel beszórt vagy sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha kihűlt három lapra vágjuk. A középső lapot nagyobb darabokra morzsoljuk és a sziruppal leöntve néhányszor forgassuk át. Reszeljük bele a csokoládét. Ne öntsük rá egyszerre az egészet, nem jó, ha túl nedves, de mindenhol itassa át a szirup. A piskóta felső lapjának alsó részét és alsó lapjának tetejét kenjük meg lekvárral és tegyük a felső lapot lekvárral felfelé folpackkal bélelt formába. Halmozzuk rá a szirupos darabokat és egyengessük el. Borítsuk rá az utolsó szeletet lekvárral lefelé. A tetejére téve a tortaforma alját és nehezékként 2-3 üveg befőttet, két órát hagyjuk a hűtőben. Kivéve a hűtőből lekenjük a tetejét és az oldalát a maradék lekvárral, majd a meglangyosított cukormázzal bevonjuk. És hidegen tartjuk tálalásig









Puncsszirup
A narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A narancsléhez hozzáadjuk a szörpöket és vízzel másfél decire egészítjük ki. Beledobva a narancshéjat és a felvágott vanília rudat, felforraljuk. Belekeverjük a cukrot és kevergetve feloldjuk, majd hűlni hagyjuk. Felhasználás előtt a rumot is hozzáadjuk, majd átszűrjük.

Cukormáz
A kockacukrot 3 evőkanál vízzel buborékpróbáig főzzük, időnként, erőteljesen átkeverve, hagyjuk kihűlni, de még langyosan keverjük bele a piros színezéket és a rumaromát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)