Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazachab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
30 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt lazacot, ha szükséges, kiszálkázzuk, majd a felét apró kockára vágjuk. A másik felét, a majonézes tormával, botmixerben pürésítjük. A zselatint a felforralt borban feloldjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük.
A lazackrémbe forgatjuk a tejszínt, a lazacdarabokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a langyosra hűlt zselatint. Hűtőben dermedni hagyjuk.
Tálaláskor kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk belőle.
Apróra vágott lilahagymával és citromgerezdekkel tálaljuk.
Vaj és rozskenyér illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)