Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vegyes halízelítő

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Halak, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
igény szerint uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 evőkanál tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 üveg ecetes, hagymás hal 0 ? ? ? ? ?
1 csomag füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
1 csomag füstölt makrélafilé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymás halat, más néven ruszlit leszűrjük, kiválogatjuk a halat és a hagymát. A hal gerincét villával kihúzzuk és a halat hosszában félbevágjuk, majd gusztusosan feltekerjük. A lazacszeletek rövidebbik szélére kiskanálnyi tormás majonézt teszünk és ezt is feltekerjük. A makréla bőrét lehúzzuk és kis darabokra szedjük, közben a szálkákat eltávolítjuk. A háromféle halat tálra tesszük, az ecetes hagymával, paradicsom és uborkakarikákkal körberakjuk, majd a majonézt a tálközepébe púpozzuk. Végül díszítsük citromkarikákkal.
Pirítóssal és vajjal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)