Vegyes halízelítő (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Halak, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A hagymás halat, más néven ruszlit leszűrjük, kiválogatjuk a halat és a hagymát. A hal gerincét villával kihúzzuk és a halat hosszában félbevágjuk, majd gusztusosan feltekerjük. A lazacszeletek rövidebbik szélére kiskanálnyi tormás majonézt teszünk és ezt is feltekerjük. A makréla bőrét lehúzzuk és kis darabokra szedjük, közben a szálkákat eltávolítjuk. A háromféle halat tálra tesszük, az ecetes hagymával, paradicsom és uborkakarikákkal körberakjuk, majd a majonézt a tálközepébe púpozzuk. Végül díszítsük citromkarikákkal. Pirítóssal és vajjal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||