Vegyes halízelítő (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Halak, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
igény szerint uborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 evőkanál tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 üveg ecetes, hagymás hal 0 ? ? ? ? ?
1 csomag füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
1 csomag füstölt makrélafilé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymás halat, más néven ruszlit leszűrjük, kiválogatjuk a halat és a hagymát. A hal gerincét villával kihúzzuk és a halat hosszában félbevágjuk, majd gusztusosan feltekerjük. A lazacszeletek rövidebbik szélére kiskanálnyi tormás majonézt teszünk és ezt is feltekerjük. A makréla bőrét lehúzzuk és kis darabokra szedjük, közben a szálkákat eltávolítjuk. A háromféle halat tálra tesszük, az ecetes hagymával, paradicsom és uborkakarikákkal körberakjuk, majd a majonézt a tálközepébe púpozzuk. Végül díszítsük citromkarikákkal.
Pirítóssal és vajjal tálaljuk.