Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Piri-Piri rák gránátalmás-csípős kuszkusszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Buli, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Csípős, Hidegvérűek, Zöldség, Adventi receptverseny
Hozzávalók

Piri-Piri rák
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál füstölt paprika (édes) 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 kg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Gránátalmás-csípős kuszkusz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db gránátalma 77 0.7 0.6 16.7 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 teáskanál baharat 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gránátalma melasz 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál harissa 0 ? ? ? ? ?
20 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Piri-Piri rák
A hozzávalókat, a garnéla kivételével tegyük botmixer poharába, majd keverjük sima péppé. A megtisztított garnélákat keverjük össze a páccal és tegyük hűtőbe, egy jó órára. A garnélákat, mérettől függően, hármasával-négyesével szúrjuk két-két bambusznyársra. Rostlapon vagy grillrácson süssük, oldalanként 4-5 perc alatt rózsaszínűre.
A kuszkusszal tálaljuk.


Gránátalmás-csípős kuszkusz
A kuszkuszt keverjük el a fűszerekkel, a gránátalma melasszal és a citromlével, majd öntsük fel, négy deci, forrásban lévő vízzel. Lefedve hagyjuk állni tíz percig, majd, lazán keverjük bele a finomra vágott hagymát, a gránátalma magjait (csak a magokat!), a felaprított koriandert és az olívaolajat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)