Piri-Piri rák gránátalmás-csípős kuszkusszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Timmy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Buli, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Csípős, Hidegvérűek, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Piri-Piri rák
Gránátalmás-csípős kuszkusz
Piri-Piri rák A hozzávalókat, a garnéla kivételével tegyük botmixer poharába, majd keverjük sima péppé. A megtisztított garnélákat keverjük össze a páccal és tegyük hűtőbe, egy jó órára. A garnélákat, mérettől függően, hármasával-négyesével szúrjuk két-két bambusznyársra. Rostlapon vagy grillrácson süssük, oldalanként 4-5 perc alatt rózsaszínűre. A kuszkusszal tálaljuk. Gránátalmás-csípős kuszkusz A kuszkuszt keverjük el a fűszerekkel, a gránátalma melasszal és a citromlével, majd öntsük fel, négy deci, forrásban lévő vízzel. Lefedve hagyjuk állni tíz percig, majd, lazán keverjük bele a finomra vágott hagymát, a gránátalma magjait (csak a magokat!), a felaprított koriandert és az olívaolajat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||