Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsán cajun rákmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek
Hozzávalók

Padlizsán cajun rákmártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
20 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cajun rákmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 evőkanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
20 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál száraz pezsgő 70 0 0 17.5 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Padlizsán cajun rákmártással
A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A padlizsánt, ha a levét kiadta, leöblítjük és szárazra itatjuk. A tejjel és kevés sóval felvert tojásba, majd a fűszeres morzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük.
Forrón a rákmártással leöntve tálaljuk.
Kitűnő előétel, de párolt rizzsel kínálva, főételnek sem utolsó.

Cajun rákmártás
A forró vajban süssük át a nagyon finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a lisztet. Ha kissé átpirult öntsük fel a tejjel és keverjük simára. Keverjük hozzá a rákhúst és forraljuk össze. közvetlenül tálalás előtt keverjük el benne a pezsgővel simára kevert tojássárgáját, de ezzel már ne forraljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)