Olaszos békacomb
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 doboz
hámozottparadicsom-konzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 db
zellerszár |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 40 db
békacomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd kevergetve összefőzzük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kissé besűrűsödött és krémessé vált a lángot eloltjuk. A békacombokat sóval, borssal ízesítve állni hagyjuk, amíg a mártás fő. Szárazra itatjuk és meghintjük fátyolnyi liszttel és forró olajban pirosra sütjük. Végül a mártásba keverve, kb 4 perc alatt összefőzzük.
Ha előételnek tálaljuk pirítóst kínáljunk mellé, ha főételnek, al dentére főtt spagettivel, összeforgatva, tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)