Olaszos békacomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 db békacomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd kevergetve összefőzzük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kissé besűrűsödött és krémessé vált a lángot eloltjuk. A békacombokat sóval, borssal ízesítve állni hagyjuk, amíg a mártás fő. Szárazra itatjuk és meghintjük fátyolnyi liszttel és forró olajban pirosra sütjük. Végül a mártásba keverve, kb 4 perc alatt összefőzzük.
Ha előételnek tálaljuk pirítóst kínáljunk mellé, ha főételnek, al dentére főtt spagettivel, összeforgatva, tálaljuk.