Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őszibarackos csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Őszibarackos csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
3 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Besamelmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
5 dl tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Őszibarackos csirkemell
A csirkemelleket kifilézzük, a csontot és a bőrt máshoz használjuk fel, majd fólia alatt, gyengéden kiverjük. lesózva, borsozva állni hagyjuk egy negyed órát, majd leitatva az olajban elősütjük. oldalanként kb 3 percig. A megmaradt olajat tepsibe öntjük és a csirkemelleket belefektetjük, a vékonyan felszeletelt őszibarackbefőttel beterítjük, majd a besamelt ráöntjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon, negyed órát sütjük, majd a reszelt sajttal meghintve még öt percre visszatoljuk.
Párolt rizs az ajánlott körete.


Előre elkészíthető, ha a vendégek megérkeznek csak a sütőbe kell rakni.

Besamelmártás
A vajból és a lisztből világos rántást készítek, folyamatosan kevergetve felengedem a forró tejjel. Ízlés szerint sózom és szerecsendióval ízesítem.

Lehet úgy is készíteni, hogy a tejbe belefőzünk egy babérlevelet, 5-6 szem megroppantott feketeborsot és csipet kakukkfüvet, majd leszűrve adjuk a rántáshoz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)