Őszibarackos csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Őszibarackos csirkemell
Besamelmártás
Őszibarackos csirkemell A csirkemelleket kifilézzük, a csontot és a bőrt máshoz használjuk fel, majd fólia alatt, gyengéden kiverjük. lesózva, borsozva állni hagyjuk egy negyed órát, majd leitatva az olajban elősütjük. oldalanként kb 3 percig. A megmaradt olajat tepsibe öntjük és a csirkemelleket belefektetjük, a vékonyan felszeletelt őszibarackbefőttel beterítjük, majd a besamelt ráöntjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon, negyed órát sütjük, majd a reszelt sajttal meghintve még öt percre visszatoljuk. Párolt rizs az ajánlott körete. Előre elkészíthető, ha a vendégek megérkeznek csak a sütőbe kell rakni. Besamelmártás A vajból és a lisztből világos rántást készítek, folyamatosan kevergetve felengedem a forró tejjel. Ízlés szerint sózom és szerecsendióval ízesítem. Lehet úgy is készíteni, hogy a tejbe belefőzünk egy babérlevelet, 5-6 szem megroppantott feketeborsot és csipet kakukkfüvet, majd leszűrve adjuk a rántáshoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||