Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 194 találat

Diós csiga

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Káposztás töpörtyűs pogácsa

A káposztát lereszeljük és besózzuk, egy óra múlva a levét jól kicsavarjuk. A felhevített zsiradékban, bőven megborsozva, megpároljuk. Ha kihűlt, egy tojás kivételével, összegyúrjuk a hozzávalókat és meleg helyen, ruhával ... tovább

Leveles tepertőspogácsa kemencében

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a langyos zsírral, a sóval és az élesztős keverékkel összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével, megborsozzuk és a két ... tovább

Sajtospogácsa kemencében

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a tojássárgáját, a megreszelt és összekevert sajtok kétharmadát és az előzőleg cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva, egy órát meleg helyen ... tovább

Adventi püspökkenyér

A citrushéjakat, a mazsolát, a citromhéjat és a fahéjat elkeverjük a rummal és egy éjszakán át hagyjuk pihenni. 5 deka vajat és cukrot félreteszünk. A tésztához a meglangyosított tejet és a kézmeleg vajat, a többi hozzávalóval ... tovább

Gesztenyés kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk ... tovább

Diós kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A darált diót a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével, némi víz hozzáadásával kenhető masszává dolgozzuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a ... tovább

Mákos kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk ... tovább

Lekváros kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima ... tovább

Burgonyafánk Albitól

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen áttörjük. Amíg hűl a langyos tejben csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat, kezdetben ne adjuk hozzá az egész lisztet, de a burgonya fajtájától ... tovább