Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtospogácsa kemencében

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
50 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a tojássárgáját, a megreszelt és összekevert sajtok kétharmadát és az előzőleg cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva, egy órát meleg helyen kelesztjük. Kétujjnyira kinyújtjuk, a tetejét bekockázzuk, majd a megmaradt tojásfehérjével lekenve és a maradék reszelt sajttal meghintve, kisebb pogácsaszaggatóval, kiszaggatjuk. Tepsibe téve, még negyed órát pihentetjük, majd 20 perc alatt, kemencében megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)