Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Cigánypecsenye

A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és széleit bevagdossuk. Az olajból, a borsból, az őrölt köménymagból és a vörösborból páclevet készítünk. Ezzel a hússzeleteket megkenjük és tálba téve, a maradék ... tovább

Csáky rostélyos

2 evőkanál olajon az egyik fej hagymából, a felkarikázott paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, majd ráütve a felvert tojásokat kocsonyásodásig sütjük. A kicsontozott rostélyosszeleteket gyengéden kiverjük és ... tovább

Natúr sertésborda

A karajt felszeleteljük, kiverjük, a széleit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd a felhevített olaj-vaj keveréken, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Frissiben tálaljuk burgonyapürével és befőttel. ... tovább

Velőstáska

Kb 30 dkg lisztből készítsünk gyúrt tésztát. A borjúvelőt áztassuk hideg vízbe, majd hártyázzuk le. Citromos, sós vízben, abáljuk 3 percig, majd lecsepegtetve, vagdaljuk finomra. Az olajon pároljuk meg az apróra vágott ... tovább

Delipecsenye

A kockára vágott hagymát a felforrósított zsíron megpároljuk. A kis kockára vágott húst rádobjuk és megborsozva, fehéredésig sütjük, majd hozzátéve a felkockázott paprikát és paradicsomot, ráöntjük a bort és a húsalaplét, ... tovább

Vajpuha marhaszelet

A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan ... tovább

Bazsalikomos nyúlpecsenye

A feldarabolt nyulat 1 napig a páclében tartjuk. Egy tepsit kibélelünk a felszeletelt szalonnával és hagymakarikákkal. A lecsepegtetett nyúldarabokat rátesszük, sózzuk és bőven megszórjuk bazsalikommal. Alufóliával lefedve, ... tovább

Nyúl vörösboros mártásban

• Nyúl vörösborban Ujjnyi csíkokra vágjuk a húst, serpenyőben zsíron puhára pároljuk. A májat felszeleteljük És a hús mellett átsütjük. Közben külön-külön megpároljuk a gombát sózva borsozva, és a borsót, és ... tovább

Tejfölös nyúl

A szalonnával megtűzdelt nyúlgerincet tegyük tepsibe. Rakjuk mellé a karikára vágott hagymát és a zsírt, majd kevés vizet öntve alá fólia alatt pároljuk puhára. Ezután öntsük le a tejföllel, és az egészet a sütőben süssük ... tovább

Széchenyi őzérmék

Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük. Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a ... tovább