Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 331 találat

Amerikai almáspite

A lisztet, a vajat és a sót késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk, majd fél deci hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük és pihentetjük. Pár óra múlva a tésztát kétharmad, egyharmad arányban ... tovább

Túrós lepény

A sütőporral, a sóval összeszitált lisztet, a cukrot és a vajat késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Majd a 2 tojást és a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és vékony, a tepsibe illő lappá nyújtjuk. Az ... tovább

Tengerészek pekándiós lepénye

A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojást. Késes robotgéppel morzsásra keverem. Keverőtálba öntöm a morzsás keveréket és tésztát gyúrok belőle. Gombóccá formálom és fóliába tekerve a hűtőbe ... tovább

Tejszínes-gombás csicsóka

A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben ... tovább

Zellerkrémleves magokkal

A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük ... tovább

Zöldbabos quiche

A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, ... tovább

Párolt endívia

A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan ... tovább

Csirkemájas-borsós felfújt sajtmártással

A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a ... tovább

Túrós gofri szedermártással

A tojást keverjük habosra a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a vajjal és a liszttel. Végül forgassuk bele a túrót. A masszát goffrisütőben vagy serpenyőben, kanálnyi mennyiségekben, süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk, a ... tovább

Firenzei lepény

A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább