Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 203 találat

Zöldséges-sajtos lepény

A zöldségkeveréket kevés, forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, végül a lángot eloltva keverjük bele a fűszereket és a zúzott ... tovább

Spenótos-paradicsomos metélt

A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át ... tovább

Sprotnis-olivás kalács

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztből kupacot formázunk és a közepébe gödröt ásunk, a gödörbe öntjük az élesztős tejet, az olajat, beledobjuk a tojás ... tovább

Lassan sült báránycomb

A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott ... tovább

Vörösboros báránycsülök

Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük ... tovább

Olivás-rozmaringos csirkecomb

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük az olajjal elkevert mustárral. Két órát állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük. Köré szórjuk, a hajóba vágott és a lecsepegett mustáros olajjal elkevert burgonyát, a szétszedett, de nem ... tovább

Karalábés-pulykás rétes

2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább

Tavaszi tészta

Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább

Joghurtos csirkemell sütőben

A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a ... tovább

Olasz sertéscsülök

A csülköt a hentessel keresztben, csontostul, 2 ujjnyi szeletekre vágatjuk. Sóval, borssal és kevés liszttel meghinve, a felhevített olajon, egyszer megfordítva pirosra sütjük. Kivesszük az olajból és a zsiradékon megpirítjuk a ... tovább