Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 436 találat

Sonka mozzarellával

A vékonyra szelt sonkát és a lecsepegtetett mini mozzarellát, a felvágott paradicsomokkal gusztusosan a tányérokra rendezzük. Balzsamecettel és olívaolajjal körbecsepegtetjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. Friss ... tovább

Zöldbabos-paradicsomos sertésragu

A finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk, majd a csíkokra vágott sertéshúst átsütjük rajta. Közben fokhagymával, babérral, sóval és borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a darabokra vágott zöldbabot és mindig, csak kevés ... tovább

Tonhal zöldmártással

A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek ... tovább

Birses-céklás kuszkusz saláta

A céklákat jól megmossuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A kuszkuszt leöntjük, kétszeres térfogató sós, forrásban lévő vízzel. Lefedve állni hagyjuk. A ... tovább

Gombás rizses hús

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára vágott hagymát, pulyka felsőcombot hozzáadva összepirítjuk. Belekeverjük, a finomra metélt paprikát, paradicsomot, a fűszereket, majd a borral felöntve, kis ... tovább

Lengyel húsos pirog

A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább

Lengyel erdeigomba leves

Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább

Lengyel töltött káposzta (golabki)

Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább

Húsos pirog

A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk. Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, ... tovább

Gombás borjútokány

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. A vékony csíkokra vágott borjúhúst átsütjük rajta. Megfűszerezzük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt ... tovább