Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 608 találat

Kocsmárosné tyúklevese

A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább

Vasárnapi marhahúsleves

A ritkacsontot forrázzuk le, majd 5 l friss, hideg vízben tegyük fel főni. Ha felforrt a lé, dobjuk bele a húsokat, a forró víz összerántja a rostokat és szaftosabb, jobb ízű lesz a hús. Ha ízesebb levest szeretnénk, alaplével ... tovább

Borjúrolád paradicsommártással

A húst felszeleteljük, majd fólia alatt kissé kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal meghintjük. A szeletelt bacont egymás mellé fektetjük és a hússzeleteket ráhelyezve, roláddá tekerjük, majd ujjnyi darabokra vágjuk és ... tovább

Borjúpaprikás

A vöröshagymát finomra aprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk rajta. Beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát ... tovább

Spanyolos sertésszűz

A sertésszüzet vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olaj felén a gyöngyhagymát megpirítjuk, majd belekeverve a paradicsompürét, tovább pirítjuk, amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük a borral, a húsalaplével ... tovább

Tonhal steak rukkola salátával

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Regős halászlé

A halat kifilézzük és a filéket ujjnyi darabokra vágjuk, majd besózva állni hagyjuk. A fejet, a gerincet és a nyesedéket másfél liter, sós vízben fél órát lobogva főzőm. Közben az olajban megpirítom a félfőre vágott hagymát ... tovább

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt és két evőkanálnyi zsiradékot félreteszünk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Rukkola saláta

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Görög halsaláta

Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és ... tovább