Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 608 találat

Rakott mangold

Az olaj felén megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a darált sertéshúst és kevergetve a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítve félpuhára pároljuk. A mangold levelét levágjuk és forró sós vízben szinte ... tovább

Paradicsom-koktél

A megtisztított hozzávalókat gyümölcscentrifugába dobjuk és a levét kipréseljük, a fűszerekkel ízesítjük és jól behűtjük. Egy leveles zellerszárral díszítve kínáljuk. ... tovább

Patisszon pörkölt

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott ... tovább

Patisszonkosár

A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony ... tovább

Brokkolisaláta

A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A ... tovább

Csőben sült padlizsán

A padlizsánok csumáját levágva felkarikázzuk és besózva állni hagyjuk, fél óra múlva lecsöpögtetjük és 3 evőkanál olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amíg áll a padlizsán a finomra vágott vöröshagymát 2 ... tovább

Bolgár gyuvecs

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a kis kockára vágott húst, addig sütjük rajta, amíg a színét elveszti. Hozzákeverjük a felkarikázott répát, a felkockázott padlizsánt, paprikát és a ... tovább

Muszaka

A padlizsánt felkarikázzuk és megsózzuk, fél órát hagyjuk állni, majd öblítsük le. Mindig csak pár csepp olajat aláöntve a padlizsánkarikákat süssük meg. Két evőkanál olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább

Ajvar

A padlizsánt és a paradicsompaprikát forró sütőben addig sütöm, amíg a héja megfeketedik, majd lefedve megvárom, hogy kicsit lehűljön. Ha van lehetőségünk faszénparázs felett süssük, sokkal finomabb íze lesz. A megsült ... tovább

Csirkecsorba

Az apróra vágott hagymát és a kockára vágott répákat az olajban megfutattjuk. A csirkét feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főni, megfűszerezzük, hozzáöntjük a hagyma, répa keveréket, beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott ... tovább