Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 80 találat

Kecskesajtos puliszka pirítva

Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább

Zöldséges csirkeragu

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózva félretesszük. A vajban megpirítjuk a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a szeletekre vágott gombát. Rászórjuk a zsenge zöldborsót és a finomra vágott ... tovább

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább

Brokkolisaláta

A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A ... tovább

Mexikói halsaláta

A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A ... tovább

Julcsi kedvenc csirkemelle

Az apróra vágott hagymát a felforrósított vajon megpároljuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet rádobva, majdnem puhára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. A sütés vége felé hozzákeverjük a konzervkukoricát, a leve nélkül, ... tovább

Mexikói borjútokány

A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor ... tovább

Ezersziget csirkesaláta

A majonézből, a tejfölből, a tejszínből a lereszelt ecetes uborkából, az apróra metél kapribogyóból és metélőhagymából, mustárral, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. A csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és az ... tovább

Főtt kukorica

A kukoricacsövekről húzzuk le a csuhé külső leveleit és szedjük ki a bajusz nagyját. Tegyünk fazékba vizet és forraljuk fel. Szórjuk bele a cukrot, sózzuk meg és a kukoricát belefektetve 20 perc alatt, kislángon, főzzük ... tovább

La polenta „concia”

Forraljunk fel 2 liter enyhén sós vizet egy réz vagy egy öntöttvas fazékban, szórjuk bele egyenletesen a kukoricalisztet, és fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá az apró kockákra vágott fontina sajtot. Folyamatosan ... tovább