Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Tészták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
20 dkg gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig jól behűtjük.
Citromkarikával és petrezselyemlevéllel díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)