Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 124 találat

Joghurtos-currys párolt csirkemell

A római köményt és a koriandert porrá törjük, a chilit apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót, botmixerrel jól eldolgozzuk. A ceruzányi csíkokra vágott csirkemellet hozzákeverjük és fél órát állni hagyjuk. Átforgatjuk és ... tovább

Csirkecomb szárított sárgabarackkal

A felhevített olajon pirítsuk át a fnomra vágott hagymát, majd a tésztát rádobva, süssük barnulásig. Szórjuk rá a bulgurt és öntsük föl az alaplével. Takarékon forraljuk össze, majd konyharuhát téve a fedő alá, még negyed ... tovább

Gyömbéres-görögdinnyés ceviche

A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra ... tovább

Chilis, csokoládés marhararagu

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a hagymát átpirítjuk benne. Belekeverjük a fűszereket és a húst, végül, kevergetve,l fehéredésig sütjük. Belekeverjük, a csokoládé kivételével az összes hozzávalót és ... tovább

Ropogós csirkeszárny

A csirkeszárnyakat feldaraboljuk és a szárnyvégeket eltesszük, máshoz, pl. leveshez. A többi részt a porrá tört fűszerekkel és az olajjal összeforgatjuk. Több órát, esetleg egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. Másnap a ... tovább

Frissítő, csípős csirkeleves, másnapra is jó

A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább

Házi olajos hal

A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A ... tovább

Füstölt karaj

A kicsontozott karaj hártyáit levágjuk, spárgával körbekötve, szépen megformázzuk, majd a száraz, őrölt fűszerekkel és a sóval meghintjük. 5-6 napig egy műanyag vagy fa edényben, naponta kétszer átforgatjuk. A pácot liternyi ... tovább

Erdélyi miccs

A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, ... tovább

Biltong feketepecsenyéből

A feketepecsenyét hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi széles és arasznyi csíkokra. Forgassuk a fűszerkből készített pácba és tegyük hűtőbe egy napra. Csepegtessük le, végül mártsuk forrásban lévő vízbe 1 percre. Szárítsuk le ... tovább