Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Házi olajos hal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főtt, Kukta, Sós, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
9 db garda 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A fűszereket , az ételízesítő kivételével fűszerzacskóba kötjük és a halak mellé dobjuk. Az olajjal és annyi vízzel, amennyi a halakat éppen ellepi felöntjük. Rászórjuk az ételízesítőt és a kuktát lezárjuk. A sípolástól számítva, kis lángon 80 percig főzzük. Ha kész, óvatosan fedeles üvegtálba szedjük és a fűszereket kidobjuk. A főzőléből a vizet elforraljuk és kihűlés után a halakra öntjük.
Kenyérrel, vajjal, citromgerezdekkel és finomra vágott lilahagymával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)