Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Marhanyelv mediterrán paradicsomszószban

A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ... tovább

Sárgarépapüré

A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok ... tovább

Almás borzas

A lisztet, az őrölt mogyorót, a tojást, a kikapart vaníliát, a sütőport és a cukrot egy tálban morzsalékosra keverjük. A tészta felét beleöntjük a kivajazott tortaformába és eligazgatjuk úgy, hogy a forma peremére is jusson. Az ... tovább

Ököruszály leves

Az ökörfarkat az ízeknél elvágom vagy megkérem a hentest, hogy vágja szét. 2 fehér és sárgarépát, a pórét és a petrezselyem zöldjét félreteszem. A többi zöldséget megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, összekeverem a ... tovább

Túrótorta

Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az ... tovább

Zellerkrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk és egy fej zeller kivételével karikára vágjuk és a felforrósított vajon pirítani kezdjük, majd ha megpirult meghintjük a liszttel. Néhányszor átforgatjuk és felöntjük a húsalaplével. Beleszórjuk a ... tovább

Kijevi jércemell

A vajat a sóval, az őrölt borssal és a reszelt szerecsendióval habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. Habzsákból a sajtos masszát a húsokba töltjük, de ... tovább

Kijevi jércemell tárkonnyal

A vajat a fehérborssal, az apróra vágott tárkonnyal, a fél citrom levével és héjával kikeverjük, majd téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb ... tovább

Húsos táska

A tejet langyosítsuk meg, rakjunk bele kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk át és dolgozzuk össze a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, olvasztott vajjal és egy tojással. Addig gyúrjuk míg sima ... tovább

Rizstorta

A tejet forraljuk fel és adjuk hozzá a rizottórizst. Fedő alatt addig főzzük, míg sűrű és krémes állagú nem lesz. Olyan alacsony lángon főzzük, hogy ne forrjon, majd hűtsük ki. A diót és a fenyőmagot pirítsuk meg és vágjuk ... tovább