Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Sonkafelfújt tormamártással

A sonkát a vaj felével ledaráljuk. A maradék vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és sűrűsödésig főzzük. A darált sonkát a mártáshoz keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájákat, a borsot, és az előzőleg, ... tovább

Sárgaborsó fasírt

A sárgaborsót és a barnarizst megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megsütjük, hozzákeverjük a sárgaborsós rizshez, fehérborssal, borsikafűvel, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük. Formáljunk belőle ... tovább

Halsaláta amurból

Az amurt megtisztítjuk, belsejét kimossuk, fejét és gerinccsontját eltávolítjuk, keskeny szeletekre vágjuk, megfőzzük, és teljesen szálkátlanítjuk. Az ízekre szedett halat összekeverjük a citromok levével, sóval, törött borssal. ... tovább

Fekete kagyló tengerész módon

A megmosott, megtisztított kagylót edénybe tesszük, a finomra vagdalt hagymával, petrezselyemzölddel meghintjük, megborsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a ... tovább

Besamelmártás

A vajból és a lisztből világos rántást készítek, folyamatosan kevergetve felengedem a forró tejjel. Ízlés szerint sózom és szerecsendióval ízesítem. Lehet úgy is készíteni, hogy a tejbe belefőzünk egy babérlevelet, 5-6 szem ... tovább

Tojássaláta

Megtisztítunk és karikára vágunk 10 kemény tojást. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, a finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és citrommal, cukorral, fehérborssal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk. A tojással óvatosan ... tovább

Svédgomba saláta

Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és sóval, törött borssal, egy kevés reszelt citromhéjjal, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezve addig pároljuk, míg saját levét el ... tovább

Hagymasaláta

Megtisztítunk és karikákra vágunk egy fél kiló lilahagymát és leöntjük enyhén ecetes-sós-cukros páclével. Belekeverünk egy mokkáskanálnyi mustárt, borsot és hideg helyen néhány napig érleljük. Tálalás előtt leöntjük róla ... tovább

Rizssaláta

A rizst puhára főzzük, lehűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Leforrázzuk és lecsöpögtetjük. A mandarin és az ananász levét leöntjük. Az ananász levét felfogjuk, apróra feldaraboljuk. A majonézbe ... tovább

Párolt sárgarépasaláta

Karikára vágjuk a megtisztított répát, sóval, ecettel és cukorral ízesített kevéske vízben roppanósra pároljuk és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a citromlét a mustár, a só és a bors hozzáadásával kikeverjük, majd az ... tovább