Oroszkrémtorta egyszerűen
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
6 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
6 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 db
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 csomag
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
ízlés szerint
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg kihűl. A tejszínből verjünk habot és keverjük bele a krémet és a hideg zselatint. Egy kb 26 cm átmérőjű tortaformába kanalazzunk a krémből majd rakjunk rá a rumos tejben megforgatott babapiskótából és a gyümölcsökből. Folytassuk a rétegeket majd krémmel zárjuk. Rakjuk hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni, akár fagyasztóba is rakhatjuk. Tálalás előtt borítsuk ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, gyümölccsel, mazsolával.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)