Mediterrán tonhalfilé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
70 dkg
tonhal |
227 |
21.5 |
15.5 |
0 |
0 |
70 |
16 levél
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
10 dkg
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a kis tekercseket dugjuk a nyílásokba. Az előkészített halszeleteket sózzuk, borsozzuk és olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük, rászórjuk a darabokra vágott olajbogyót, citromlével megcsepegtetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, ne tovább, mert kiszárad.
Frissiben tálaljuk, salátával és citromgerezdekkel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)