Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mediterrán tonhalfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Buli, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
16 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a kis tekercseket dugjuk a nyílásokba. Az előkészített halszeleteket sózzuk, borsozzuk és olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük, rászórjuk a darabokra vágott olajbogyót, citromlével megcsepegtetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, ne tovább, mert kiszárad.
Frissiben tálaljuk, salátával és citromgerezdekkel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)