Tengeri márna olajbogyóval
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
márna |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, kibelezett tengeri márnák hasüregébe, majd tegyük őket tepsibe. Szórjuk rájuk a vékony csíkokra vágott paprikát, egy marék apróra vágott, fekete olajbogyót, a finomra vágott 3 gerezd fokhagymát és locsoljuk meg citromlével és olívaolajjal, természetesen sót és borsot is hintsünk a tetejére. Előmelegített 170 fokos sütőben negyed órát süssük.
Párolt rizzsel és spenóttal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)