Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas töltött tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Húsvét, Töltött, Főtt, Hideg, Sós, Tojás, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
5 dkg kenőmájas 90 16.6 2.4 0.3 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a kenőmájassal, a zúzott fokhagymával, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Lecsepegtetett cseresznyebefőttel díszíthetjük.
Franciasaláta alapon tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)