Májas töltött tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Húsvét, Töltött, Főtt, Hideg, Sós, Tojás, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a kenőmájassal, a zúzott fokhagymával, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Lecsepegtetett cseresznyebefőttel díszíthetjük. Franciasaláta alapon tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||