Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Magos buci

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Szabadban, Csőben sült, Sós, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 0 ? ? ? ? ?
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 evőkanál lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
3 evőkanál napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
3 dl langyos víz vízbe szórjuk a cukrot, kevés lisztet és hozzámorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk, majd az élesztős folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a magokat is. Konyharuhával letakarva, langyos helyen, bő óra alatt, a duplájára kelesztjük. Ekkor átgyúrjuk és gombócokra osztjuk, melyekből szivar alakot formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd még húsz percig kelesszük. A sütő aljába tálkányi vizet teszünk és 200 fokra előmelegítjuk. Sütés előtt a bucik tetejét kenjük le vízzel, majd kb. 20 perc alatt süssük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)