Magos buci (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Szabadban, Csőben sült, Sós, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
3 dl langyos víz vízbe szórjuk a cukrot, kevés lisztet és hozzámorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk, majd az élesztős folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a magokat is. Konyharuhával letakarva, langyos helyen, bő óra alatt, a duplájára kelesztjük. Ekkor átgyúrjuk és gombócokra osztjuk, melyekből szivar alakot formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd még húsz percig kelesszük. A sütő aljába tálkányi vizet teszünk és 200 fokra előmelegítjuk. Sütés előtt a bucik tetejét kenjük le vízzel, majd kb. 20 perc alatt süssük meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||