Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyás barnakenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 450 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Szabadban, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kenyér fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál kovász por 0 ? ? ? ? ?
1 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 323 14 3 59 8 0
40 dkg kenyérliszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége változhat a liszt függvényében. Langyos helyen fél órát kelesztjük, majd belegyúrjuk a sót, gondosan kidolgozzuk és hűvös helyen 3 órát, hűtőben egy éjszakát, kelni hagyjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd feltekerjük és olajjal kikent formába tesszük. Újabb két órát kelesztjük, majd a tetejét bevagdosva és vízzel lekenve, 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A hőt 180 fokra mérsékeljük és 50 percig sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)