Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricás rizses hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
pár levél koriander 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg pulyka medalion 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát a forró olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a kis kockára vágott húst. Kevergetve enyhe barnulásig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés vízzel pótolhatjuk, de a végére sűrű szaftja maradjon. Közben a rizst előírás szerint megfőzzük, de használhatunk maradék főtt rizst is. A húshoz keverjük a curryport és a tejszínt. Használhatunk kókusztejet is. Végül pecsenyevillával hozzáforgatjuk a rizst és a lecsepegtetett kukoricát. Fedő alatt hagyjuk állni öt percig, így a rizs felszívja a szaftot. Nyomkodjuk kuglófformába és tálra borítva tálaljuk. Díszítsük korianderlevélkékkel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)